Den blå Æske har ca. 60 børn fra 5 – 10 år. Vi har til huse dels i en gammel villa og dels i nyere lokaler.

Institutionen er funktions opdelt, således at børnene vælger hvad de har lyst til at lave, og så går i de forskellige værksteder( maler, træ, sy, natur osv.) eller vælger, at gå de steder hen, hvor det mere går på at lege( ude, lego, spillerum, barbie, dukkerum, puderum osv.)

Åbningstiden er fra kl.  6,30 – 8,15 og igen fra 13,00 – 17,00 ( fredag til 16,00 )

Vi starter dagen med at tilbyde børnene morgenmad efterhånden som de kommer. Når de har spist, gå de i gang med forskellige ting, spiller, leger, tegner eller hvad de har lyst til.

Kl. ca. 8,00 gør de sig klar til at gå i skole, og man rydder så det sidste op og SFO lukker. Om formiddagen bliver der gjort rent, og ordnet administrative opgaver.

Efter skoletid kommer de så igen, og vi går i gang med de forskellige aktiviteter. Det er den voksne der er i de forskellige værksteder, der har forskellige tilbud til børnene, som de så kan deltage i eller de kan lave noget de selv har lyst til.

Hver dag mellem 13,30 og 15,00 er der frugt til børnene, det bliver sat ind i vores cafe`, så kan de gå ind og spise når de har tid og lyst.

Vi gå tit i gymnastiksalen med dem,  Den voksnes opgaver går på at hjælpe børnene i gang, give dem forskellige færdigheder, hjælpe dem med at løse eventuelle konflikter og prøve at give dem en god hverdag, så de oplever at det er rart og trygt at være i Den blå Æske.

Der er selvfølgelig også mange praktiske opgaver der skal klares, f.eks. at få sendt børnene med den rigtige bus, til spejder, håndbold o.s.v. til den rette tid og sørge for at de nu også husker deres ting o.s.v.

Jeg håber dette giver et lille indtryk af vores hverdag i den blå æske, men vil du vide mere er du velkommen til at ringe eller kikke ind.

Kirsten Madsen.